Πληροφορίες

rodos

- Μπάνιο Στη Θάλασσα

Σε απόσταση μόλις 15 λεπτών με τα πόδια βρίσκεται μια μεγάλη αμμώδης ήσυχη παραλία, στην οποία λειτουργεί κέντρο εκπαίδευσης kite surf...

rodos

Δίπλα σε αυτήν υπάρχει μικρός, απάνεμος, αμμώδης κολπίσκος με ρηχά νερά, κατάλληλος για παιδιά. Υπάρχουν επίσης δέντρα στην παραλία (αρμυρίκια), που δημιουργούν αρκετή σκιά. Στην παραλία λειτουργεί επίσης ψαροταβέρνα με νόστιμους ψαρομεζέδες.

rodos

- Γεύμα στην περιοχή

Εκτός από την ψαροταβέρνα της παραλίας, υπάρχουν επίσης ταβέρνες στο χωριό Καλαβάρδα, το οποίο απέχει 2 χλμ. , στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές με βάση το κρέας.

rodos

Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλασία αφού ο δρόμος που κατευθύνεται προς την Κάμειρο, μετά απόσταση 3 χλμ , είναι παραλιακός σε μήκος τουλάχιστον 10 χλμ. Περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο προς τα εκεί θα περάσετε από ωραίες αμμουδερές παραλίες , δύο από τις οποίες είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες. ( Στην ταβέρνα και στην παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, στην ταβέρνα Επιτροπάκης).

rodos

Από το σημείο αυτό μπορείτε να ανηφορίσετε στο λόφο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου. Η διαδρομή είναι ανηφορική και διαρκεί 10 λεπτά με τα πόδια αλλά θα σας αποζημιώσει. Αν συνεχίσετε στον παραλιακό δρόμο, θα απολαύσετε μία μαγευτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, ανέγγιχτη από τον τεχνολογικό πολιτισμό. Αν πάτε απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα μέσα στη θάλασσα θα σας μείνει αξέχαστο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο δρόμος δε φωτίζεται τη νύχτα!

rodos

- Αρχαιολογικός χώρος

Σε απόσταση 5 χλμ πάνω σε λόφο, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου με επισκεψιμότητα 170.000 επισκέπτες ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο πατήστε εδώ.

Άλλες Πληροφορίες: Στην πλατεία του χωριού λειτουργεί μίνι μάρκετ. Στο χωριό Φάνες, σε απόσταση 3 χλμ, λειτουργεί φαρμακείο και κομμωτήριο.

Δείτε Περισσότερα